Bezoekers / Local Visitors

In de week van 13 tot 18 september is de Leidse binnenstad gevuld met jong talent. De 100 beste jonge onderzoekers uit een groep van 65000 Europese jongeren! zijn uitgenodigd om naar Leiden te komen. Deze jonge finalisten uit 40 landen doen mee aan de grote Europese finale: de EU Contest for Young Scientists (EUCYS).

Speciaal ter ere van Leiden2022, European City of Science, opent EUCYS2022 haar deuren voor schoolbezoeken. Op 15 en 16 september 2022 kun jij er bij zijn. EUCYS opent namelijk haar deuren voor scholieren. Wil je er bij zijn? Schrijf je dan in met je klas.

Geen scholier maar wel interesse om langs te komen?
Ook dat kan, voor reguliere bezoekers is beperkt plek. Registreer je dan hieronder voor een tijdsslot en plan je bezoek.

Bezoek EUCYS met je klas

  • Loop door de Contest Area in de Hooglandse Kerk en ontdek wat +- 132 leeftijdsgenoten hebben ontdekt over jouw favoriete onderwerpen.
  • Ga in het Engels in gesprek met leeftijdsgenoten uit de hele wereld en zie hoe zij hun onderzoek presenteren.
  • Bezoek de Bright Minds Playground en maak op een speelse manier kennis met wetenschap, workshops en interactieve games van onze belangrijkste kennispartners. Meteen een sociaal moment voor je klas om elkaar beter te leren kennen en te werken aan teambuilding.

Over EUCYS en Leiden2022

Het is uniek en eenmalig dat EUCYS in Nederland plaatsvindt. Tijdens deze grootste science battle voor young scientists presenteren de jonge finalisten hun onderzoeksprojecten in de Hooglandse Kerk te Leiden aan een internationale wetenschappelijke jury.

Speciaal ter ere van Leiden2022, European City of Science, opent EUCYS2022 haar deuren voor schoolbezoeken. Op 15 en 16 september 2022 kun jij er met jouw klas bij zijn. 

Maak op een speelse manier kennis met wetenschap

Bereidt je met je leerlingen samen voor op jullie bezoek.

  • Bekijk de projecten via de project-page en ga in de klas in gesprek met je leerlingen over wetenschap. 
  • Download het EUCYS- werkblad vanaf de website om het bezoek voor te bereiden in de klas. Je kunt dit werkblad downloaden en behandelen op het digibord. We hebben op locatie een geprinte versie voor elke leerling liggen. 

What’s in it for me or my students?

Speelse kennismaking met wetenschap

Leer internationale leeftijdsgenoten en een divers aantal onderzoeksthema's kennen

verrijk je engelstalige vaardigheden

It is no longer possible to register